Lyons Street, Ballarat

This apartment in a heritage building in Ballarat had lots of small, enclosed rooms, which the client felt were not taking advantage of the beautiful natural light and views from the North-facing windows.

Our design reconfigured the internal spaces, providing an efficient bathroom, making the bedrooms more private, and focussing the apartment around a warm, bright, kitchen and dining area.  To keep the project affordable, the client sourced recycled cabinets for their kitchen, while a simple timber fold out bench gives extra flexibility and space when needed.

The space is now available on Airbnb!

We were involved throughout this project, including during construction, and love re-visiting the client for dinner!

When
2015 - 2016

Location
Ballarat

Client
Private

Team
Michelle Emma James, Ammon Beyerle, Phillipa Hall